back to top

Priopćenje s 22. sjednice Općinskog vijeća Grude

Općinsko vijeće Grude održalo je 22. sjednicu 14. ožujka 2024. godine. Sjednici  je bilo nazočno 23 vijećnika.

Većinom glasova odbijen je prijedlog Ivana Pandžića, HRS, za skidanje 13. točke sa dnevnog reda.

Nakon glasovanja, većinom glasova usvojen je dnevni red od 33 točke dostavljene u materijalima.

Nakon glasovanja, Franka Leko, dosadašnja predsjednica Općinskog vijeća, je jednoglasno razrješena zbog podnošenja ostavke na mandat u  Općinskom vijeću.

Nakon glasova, većinom glasova za predsjedavajuću Općinskog vijeća izabrana je Nives Tomas, HDZ BiH.

Izvod iz Zapisnika sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude usvojen je većinom glasova, bez primjedbi.

Vijećnička pitanja su postavljali: Vlado Rašić, SDP BiH, Ivan Pandžić, HRS i Nedjeljko Pandžić, HRS.

Nakon glasovanja, većinom glasova usvojeno je Izvješće  o izvršenju Proračuna općine Grude za 2023. godinu (završni račun) i Izvješće o radu Općinskog načelnika Grude u 2023. godini,

Odluka o objavljivanju javnog natječaja za imenovanje članova  Općinskog izbornog povjerenstva Grude je usvojena sa 20 glasova „za“ i 2 glasa „protiv“.

Rješenje o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje članova  Općinskog izbornog povjerenstva Grude je usvojeno sa 20 glasova „za“, 2 glasa „protiv“ i 1 suzdržanim glasom.

Nakon glasova, većinom glasova usvojeno je Izvješće o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća Grude i stalnih radnih tijela u 2023. godini.

Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva u korist TEGRAD d.o.o. Drinovci-Grude i Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva u korist Dalibora Leventića sina Ljube iz Drinovaca su jednoglasno usvojeni.

Nakon glasovanja, jednoglasno je usvojeno Izvješće o rješavanju upravnih stvari u upravnim postupcima Općinskih službi za upravu u 2023. godini.

Detaljni plan uređenja Stambeno-poslovnog kompleksa “BOBOŠKA” usvojen je sa 20 glasova”za” i jednim suzdržanim glasom.

Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva Grude u 2023. godini je jednoglasno usvojeno.

Nakon glasovanja, jednoglasno je Izvješće o radu Općinskog izbornog povjerenstva Grude u 2023. godini.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojena Izvješća o radu u 2023. godini: HRK “Grude” Grude, HNK “Drinovci” Drinovci, KK “Grude” Grude, HNK “Grude” Grude,  Društva Grudske mažoretkinje, Boćarskog kluba “Grude” Grude i Boćarskog kluba Sv. Stipan Gorica-Sovići.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojena Izvješća o radu braniteljskih udruga u 2023. godini:  Udruge branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Grude, Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grude, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata “General Blago Zadro” Grude i  HVIDR-e Grude.

Izvješće o radu Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica u 2023. godini  je jednoglasno usvojeno.

Izvješće o radu Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude u 2023. godini je usvojeno većinom glasova.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojena Izvješća o radu u 2023. godini:  Osnovne škole Antuna Branka i  Stanislava Šimića Drinovci, Osnovne škole fra Stipana Vrljića  Sovići, Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude i Glazbene škole “Grude” Grude.

Izvješće o radu Crvenog križa Grude u 2023. godini je jednoglasno usvojeno.

grude.info

Popularno danas