Preminuo fra Ivan Ševo, član Hercegovačke franjevačke provincije

-

Fra Ivan Ševo, župni vikar, gvardijan, definitor, ekonom i vikar Hercegovačke franjevačke provincije preminuo je sinoć u 69. godini u Mostaru.

Ivan Ševo rođen  je 1. siječnja 1953. u Donjim Hamzićima, općina Čitluk. Pučku je školu pohađao u Donjim Hamzićima  i Čerinu. Gimnaziju je završio u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom (1968. – 1972.). Teologiju s filozofijom studirao je u akademskim godinama 1974./1975. i 1975./1976. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a od 1976. do 1980. godine na Teološkome fakultetu Sveučilišta u Freiburgu im Breisgau.

Studij je završio godine 1980. nakon što je položio potrebne ispite i napisao diplomski rad pod naslovom Die Problematik der Glaubens- und Gnadenerfahrung in der neusten theologischen Diskussion (Problematika iskustva vjere i milosti u najnovijoj teološkoj diskusiji) pod mentorstvom prof. dr. phil. i dr. theol. Karla Lehmanna (kasnije biskupa u Mainzu, dugogodišnjega predsjednika Njemačke biskupske konferencije i kardinala).

Na Sveučilištu u Mostaru obranio je 2011. godine doktorsku disertaciju pod naslovom tamno svjetlo boga (pristup Bogu u filozofiji Bernharda Weltea).

 Tijelo pokojnika bit će izloženo u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, u utorak, 23. ožujka, od 12 sati, nakon čega će se služiti sveta misa zadušnica.

Fra Ivan Ševo bit će sahranjen na groblju Podadvor u Čitluku. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Podijeli članak

Najnovije

spot_img