Preko četiri i pol milijuna eura za očuvanje ribe u Hercegovini

Europska komisija odobrila je financiranje projekta hrvatskog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja: “Improve River Life” kroz Life mehanizam za prirodu i bioraznolikost.

Glavni cilj projekta je očuvanje endemske mekousne pastrve kroz obnovu njenih staništa i populacija u rijekama Jadro i Vrljika u Hrvatskoj, te Trebižata u Hercegovini.

Jedna od aktivnosti bit će osiguravanje povezanosti riječnih ekosustava kroz uklanjanje umjetnih pregrada ili osiguravanje prohodnosti za riblje vrste, ali i međudržavna razmjena znanja, kako bi se stvorili dodatni kapaciteti u slijevu Neretve za očuvanje endemske faune ribe, prije svega mekousne pastrve koja živi na vrlo ograničenom području u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori. Projekt će trajati 60 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 4.683.000 EUR.

Državni tajnik Mario Šiljeg izjavio je kako je ovaj projekt početak širenja aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH i na druge segmente zaštite okoliša i prirode u Hercegovini, a nakon što su Hrvatske vode već nekoliko godina prisutne u Ljubuškom i drugim gradovima i općinama gdje sufinanciraju projekte vodoopskrbe i odvodnje odnosno izgradnje kanalizacijske mreže.

Post Preko četiri i pol milijuna eura za očuvanje ribe u Hercegovini je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas