More
  VijestiPredstavnici gradske i kantonalne vlasti u posjeti Centru „Los Rosales“

  Predstavnici gradske i kantonalne vlasti u posjeti Centru „Los Rosales“

  Poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, predsjednik  Gradskog vijeća Grada Mostara, ministri iz Vlade  HNK-a i vijećnici Gradskog vijeća, u okviru radne posjete, obišli su Centar za djecu i omladinu  sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru.

   Menadžment Centra „Los Rosales“ upoznao je predstavnike gradske i kantonalne vlasti sa aktualnim radom i aktivnostima koje provodi Centar, te izazovima sa kojima se suočava.

  Predstavnici različitih nivoa vlasti istakli su značaj Centra za djecu, omladinu i njihove roditelje, te za  cijeli Hercegovačko-neretvanski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

   „Centar ovakvog karaktera, jedinstven u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, sa najplemenitijom misijom odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju  ima našu potpunu podršku i svi zajedno sa menadžmentom smo u službi zaštite djece i  Centra „Los Rosales“, istakli su predstavnici valsti.

  Tokom posjete, iskazano je zajedničko opredjeljenje svih predstavnika za nastavak podrške i u budućem  radu i akivnostima Centra.

  Centar „Los Rosales“ najstarija je ustanova u Gradu Mostaru, u  kojoj se  obrazuju, vaspitaju, socijalizuju, radno osposobljavaju i rehabilituju djeca i mladi sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju, djeca sa cerebralnom paralizom, autizmom, Down sindromom i hiperaktivnošću sa područja cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  Rad u Centru se odvija u različitim segmentima: vrtić, osnovna škola, pet radno-rehabilitacionih radionica i rezidentni smještaj. Imaju i odjeljenje za djecu iz spektra autizma.

  Ustanova su koja prihvata djecu i mlade različitih vjera, nacija, spolova, lokalnog porijekla, socijalnog statusa i svih drugih različitosti. Zbog te činjenice „Los Rosales je mjesto koje su roditelji prepoznali te svoju djecu upisuju u Centar.

  (NovaSloboda.ba)


  novasloboda.ba
  #Predstavnici #gradske #kantonalne #vlasti #posjeti #Centru #Los #Rosales

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img