Predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava u posjetu ABF-u u Švedskoj

U okviru projekta „Zajedno za radnička prava“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra – OPC i Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju – SIDA, predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava boravili su u posjeti partnerskoj organizaciji, ABF, u Švedskoj.

Posjeta je trajala od 17.-21.10.2022. godine, a predstavnik Centra za građansku suradnju i koordinator projekta, Marko Hrga, i članica Mobilnog tima Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava te predsjednica Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK, Zehra Hadžić, proveli su četiri dana u Švedskoj pokrajini Jonkoping.

Cilj posjete bio je razmjena dobre prakse sa sindikatima i organizacijama koje okuplja i educira ABF, a predstavnici CGS-a i Koalicije sindikata i NVO su imali priliku prisustvovati edukacijama koje su se održavale u periodu posjete.

„Rezultat ove posjete i razmjene je svakako nada da će se međusobna dugogodišnja suradnja s partnerima iz Švedske nastaviti, ali i da ćemo zajednički sa sindikatima i organizacijama uspjeti preslikati bar dio primjera rada i funkcioniranja koje smo imali priliku vidjeti u Švedskoj“ kazali su predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava nakon povratka iz Švedske.

Tijekom posjete, Zehra i Marko su također imali priliku posjetiti urede ABF-a u Jonkopingu, Kronobergu i Anebyu, kao i ured LO-a u Vaxjou.

Predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava u posjetu ABF-u u Švedskoj Običan radio.

  SVI ŽELE BRZE PARE: Stari zanati izumiru

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi