Povećan broj požara na području Općine Grude

Posljednih dana na području Općine Grude došlo je do povećanja požara.

U Drinovcima, u mjestu Ploca, gorjela je šuma i nisko raslinje. Vatrogasna postrojba Grude uz DVD Tihaljina i DVD Gorica (4 vozila i 9 vatrogasaca) uspjela je ugasiti požar nakon višesatne borbe. povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grude Na Višnjici došlo je do požara u napuštenom stambenom objektu. 

povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grudeTakođer, jedna ekipa Vatrogasaca iz Gruda otišla je na ispomoć gašenju požara na Blidinju (Čvrsnica), koje se posljednjih dana nekontrolirano širi.povećan broj požara na području općine grude

povećan broj požara na području općine grude povećan broj požara na području općine grudepovećan broj požara na području općine grude

S obzirom na ekstremno visoke temperature i povećanu opasnost od izbijanja požara upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i slično.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Odlaganje otpada na divlje deponije, te paljenje istog prouzrokuje onečišćenje zraka i okoliša, a opasno je i za zdravlje ljudi, te apeliramo na građane, da otpad odlažu na zato predviđena mjesta.

Osim navedenog požar često prouzrokuje i veliku materijalnu štetu, te angažman vatrogasaca i ostalih struktura civilne zaštite što iziskuje i trošenje znatnijih financijskih sredstava.

Post Povećan broj požara na području Općine Grude je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi