Potpisan ugovor za realizaciju: Gradi se novi vrtić u Pelinama – evo kako će izgledati!

Potpisivanju Ugovora sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, nazočilo je izaslanstvo Grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem. 7.

Tim povodom potpisan je ugovor za financiranje projekta ”Novi dječji vrtić sa jaslicama u naselju Ada Bad Čapljina”.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH u Vitezu uručilo je 25 ugovora , među kojima je i Grad Čapljina, vrijednih milijun eura za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini.

”S obzirom na to da Vlada Republike Hrvatske ulaže u čitav niz aktivnosti na području BiH došao je trenutak da sve dobre prakse potpora obitelji i socijalne politike ponudimo kao model Hrvatima i svim ostalim narodima u BiH”, rekao je ministar Piletić.

Pri tome je dodao kako je i ova pomoć doprinos strateškom opredjeljenju Vlade RH za potporom Bosni i Hercegovini kako bi napredovala prema euroatlantskoj zajednici.

Po riječima Piletića, u sljedećoj godini će se iz Ministarstva izdvojiti dvostruko više novca za projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

”Želimo sve te prakse podijeliti s našim prijateljima iz BiH”, dodao je.

Istaknuo je kako Vlada Republike Hrvatske ovim programom dodatno pomaže razvoju lokalne zajednice BiH kroz poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga i ulaganja u javnu infrastrukturu, opremanje, izgradnju i rekonstrukciju objekata društvene, javne i socijalne namjene.

Objava Potpisan ugovor za realizaciju: Gradi se novi vrtić u Pelinama – evo kako će izgledati! pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas