POTPISAN UGOVOR: Mostar letovima povezan sa Zagrebom

Zračna luka Mostar u srijedu je potpisala ugovor s Croatia Airlinesom koji će direktnom linijom Mostar povezati sa Zagrebom, te ugovor s kompanijom Hifa Oil koja će vršiti opskrbu gorivom na ovom aerodromu.

– Ovi letovi za Zagreb trebali bi se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a oni će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim europskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula i tako dalje. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar. Na ovaj način povećat će se kapacitet prometa, a samim tim i gospodarski razvitak Mostara i cijele regije – kazao je direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Mostarski aerodrom s Hifa Oilom potpisao je četverogodišnji ugovor.

– U zadnje dvije godine odradili smo dosta kapitalnih investicija na Zračnoj luci Mostar, a jedna od krucijalnih investicija i projekata je i usluga gorivom kako bi svim svjetskim aviokompanijama omogućili kompletnu i modernu uslugu. Nakon mnogo suradnje uspjeli smo iznaći dogovor, a to je produkt ovog ugovora s Hifom koja će sljedeće četiri godine vršiti opskrbu gorivom na našem aerodromu. Hifa već opslužuje obje zračne luke u Federaciji BiH, a sada i našu, ima ugovore s EUFOR-om i 20-ak svjetskih aviokompanija, tako da se samim tim deklarira kao pouzdan i kvalitetan partner za Zračnu luku Mostar – kazao je Ljubić.

Istaknuo je kako su Hifa Oila i Croatia Airlines danas potpisali ugovor po posebnim uvjetima, s cijenama koje će nuditi na mostarskom aerodromu da bi potaknuli povećanje prometa i privukli što veći broj aviokompanija.

POTPISAN UGOVOR: Mostar letovima povezan sa Zagrebom

Predsjednik Uprave Hifa-Oil grupacije Venan Hadžiselimović istaknuo je kako ova kompanija ima sve potrebne kapacitete da zadovolji zahtjeve svih aviokompanija u BiH.

– Ono što želimo i hoćemo garantirati je da imamo potpuno sposobne ljude, organizacijske, kadrovske, logističke i sve druge kapacitete da zadovoljimo sve zahtjeve svih aviokompanija u BiH. Imamo najnovije terminale, preko četiri milijuna terminala u BiH samo za jet gorivo koje može zadovoljiti sve svjetske aerodrome, a ne samo one u BiH. Garantiramo da ćemo se potruditi osigurati najbolje moguće komercijalne uvjete svima koji budu letjeli na mostarskom aerodromu, kako bi potaknuli da avioni lete u Mostar, da Hercegovina zaživi kako je i zaslužila, te da što veći broj turista dođe u Mostar, Hercegovinu i cijelu BiH – ustvrdio je Hadžiselimović.

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić kazao je da ova uspostavljena zračna linija treba pokazati da ovdje postoje preduvjeti za normalne i redovne letove.

– Croatia Airlines članica je najveće svjetske alijanse “Star Alliance” i samim time mi ćemo zajedno sa svojim partnerima pružiti mogućnost da iz Mostara za 24 sata možete doći do bilo koje točke na zemaljskoj kugli. To je dodatna kvaliteta koju nudi ovakva suradnja i nadam se da ćemo svi mi koristiti ovu liniju, te da će opravdati ono što od nje očekujemo – istaknuo je Bajić.

}( document, 'script', 'facebook-jssdk' ));

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas