back to top

Policija kaznila žene kod Gruda jer su slučajno prešle u Hrvatsku

260 eura kazne i 66 eura i 36 eurocenti sudskih troškova mora platiti žena koja je brala bršljan na području Jabuke u općini Grude, nekoliko metara od granice s Hrvatskom u koju je slučajno zagazila koji metar i na kraju dobila kaznu veću od svoje mjesečne zarade.

I taj iznos sada pomnožite s 4 jer su četiri žene kažnjene i doći ćete do iznosa od oko 1305 eura.

Sramotni događaj dogodio se 28. veljače 2024. godine, a portal Herc.info je u posjedu prekršajnog naloga koji je uručen ženama jer su zakoračile u Hrvatsku, umorne, gladne i žedne, željne samo bršljana kojeg će ubrati dovoljno da bi prehranile svoju obitelj.

Kako je rečeno za portal Herc.info, sve se događalo danas oko 12 sati u graničnom pojasu između Jabuke (BiH) i Mijaca (RH).

– Beračice bršljana žive samo nekoliko metara od same granice i doslovno žive od branja bilja. Svakodnevno su ga brale, a jesu li ušle koji metar u Hrvatsku ili ne, dosad se takvo pitanje nije povlačilo jer žene nisu imale nikakvu lošu namjeru. Međutim danas je naišla policija, koja unatoč tisućama migranata koji svakodnevno prelaze granicu između BiH i Hrvatske, kažnjava svoje hrvatske žene! Pa je li to sramota? – pita se sugovornik!

Kako saznajemo žrtve su 4 žene Hrvatice, u 60-im godinama. – Ušle su koji metar u Hrvatsku kako bi nabrale koje kilo bršljana i tako osigurale sebi prihod neophodan za život – priča ogorčeni sugovornik iz njihovog mjesta.

Kako nam je rečeno, kaznila ih je Granična policija iz Vrgorca, a dobile su kaznu za nezakonit prelazak granice.

Žene su tužne i ogorčene jer više prava imaju svi drugi osim njih, žena od 60 godina koje zbog manjka radnog staža vjerojatno nikad neće zaraditi mirovinu, a ovo im je bila naknada za preživljavanje. Naknada koja će sada otići u državni proračun.

policija kaznila žene kod gruda jer su slučajno prešle u hrvatsku

Post Policija kaznila žene kod Gruda jer su slučajno prešle u Hrvatsku je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas