Počeo ‘Ulični bazar’

Novi projekat “Ulični bazar”, koga je pokrenuo Grad Mostar u saradnji s poduzećem Tržnice – pijace d.o.o., u ponedjeljak je zaživio na tri mostarske lokacije, a to su Španski trg, Fejićeva ulica i Rondo.

Dok su štandovi zasjali prepuni cvijeća, rukotvorina, slika, domaćih proizvoda i nakita, u pozadini su prolaznike zabavljali svirači koji su poznatim notama okupirali pozornost građana Mostara, a među njima su Amar Turković, Anita Šunjić i Feđa Ibrulj, saopšteno je iz Grada Mostara.

Nastavak bazara je sutra na istim lokacijama.

Također, u utorak će biti organizirana i “Poezija u podne”, manifestacija koja je nastala u saradnji Inicijative građanki Mostar sa Zakladom Friedrich Ebert Stiftung BiH i Gradom Mostarom.

“Poezija u podne” održat će se na šetalištu, kod zgrade Gimnazije i Španjolskog trga, a poeziju će govoriti glumci Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog kazališta Mostar.

Pjesme će izvesti polaznica Mostar Rock School.

(Agencije)

The post Počeo ‘Ulični bazar’ appeared first on Mostarski.ba.

mostarski.ba
#Počeo #Ulični #bazar

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas