More
  VijestiOtvaranje izložbe Annale crteža Grand prix Mostar

  Otvaranje izložbe Annale crteža Grand prix Mostar

  Annale crteža Grand prix Mostar bit će svečano otvoreno u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) i Centra za kulturu Mostar danas u 13 sati u Centru za kulturu Mostar.

  Na ovogodišnjoj izložbi mostarskoj publici se predstavlja četrdeset eminentnih umjetnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Brojni od njih su već i ranije učestvovali na ovoj smotri i bili nagrađivani, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

  Annale crteža je značajna likovna manifestacija selektivnog tipa na kojoj pravo učešća imaju svi članovi Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

  Ono što odlikuje ovu postavku jeste prisustvo umjetnika različitih generacija te raznorodnih stilskih izraza i pravaca. Tu su i mladi umjetnici koji počinju svoju izlagačku aktivnost i kojima tek predstoje godine rada, otkrivanja i izgradnje sopstvene likovne poetike i izraza. Oni imaju priliku izlagati uz starije kolege koji su svoj likovni izričaj u raznovrsnim tehnikama već davno izgradili i crtež doveli do perfekcije.

  Ovom će izložbom Mostar ponovo biti jedan od umjetničkih i kulturnih centara naše domovine, a ovakvim sadržajima grad šalje i pozitivnu poruku , dobrodošlicu umjetnicima, ali i svima koji mogu donijeti nešto novo, lijepo i kvalitetno. Ova izložba ostaje naša tradicija i reprezentant likovnog stvaralaštva od državnog značaja.

  Annale crteža oslikava jednu od odrednica umjetničkog ali i društvenog profila koji Mostar vraća na kulturnu scenu BiH, onakvu kakvu je, ovaj grad zaslužio i zaslužuje.

  Ovo je 22. po redu izdanje Annala, a u Mostaru, odnosno u Centru za kulturu se održava po 21. put.

   

  (Mostarski.ba)

   

   

   

  mostarski.ba
  #Otvaranje #izložbe #Annale #crteža #Grand #prix #Mostar

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img