Osnovnim školama u ŽZH uručena računalna oprema vrijedna 150.000 KM

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke održano je svečano uručenje računalne opreme u vrijednosti od oko 150.000 KM.

Opremu koju je Zavod osigurao kroz projekt Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola 2022., a kojim je aplicirao Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na temelju Javnog natječaja za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu.

Opremljene su tri velike osnovne škole: Druga osnovna škola Široki Brijeg, Osnovna Marka Marulića Ljubuški i Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje.

Ovaj projekt je nastavak opremanja škola na području Županije Zapadnohercegovačke, koji je Zavod započeo projektom Digitalizacija obrazovnog sustava Županije Zapadnohercegovačke – E-škola 2021, kojim je također aplicirao Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske te su mu dodijeljena sredstva od 150.000 KM, priopćio je Zavod za odgoj i obrazovanje.

Prigodnim pismom obratio se i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te čestitao na provedbi projekta i naporima koje Zavod ulaže u cilju unaprjeđenja i poboljšanja odgojno-obrazovnog sustava ŽZH:

Ulaganje u obrazovanje je uvijek ulaganje u bolju i prosperitetniju budućnost, što je od iznimne važnosti za svako društvo. Stoga, ovim putem čestitam Vama i djelatnicima Zavoda za odgoj i obrazovanje na svim naporima koje činite u cilju osiguravanja boljih uvjeta (pedagoških, materijalnih i tehničkih), obrazovanja za sve učenice i učenike u ŽZH. U ovoj prigodi moramo istaknuti izvrsnu suradnju Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske sa Zavodom za odgoj i obrazovanje, te se nadamo da će se naš partnerski odnos dodatno učvrstiti i u budućim projektima.

Ovim putem, u ime Zavoda i u ime svih škola Županije Zapadnohercegovačke, zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske što je prepoznao ovaj projekt, te što godinama na različite načine svojim programima potpore sufinancira odgojno-obrazovne ustanove i na taj način doprinosi unaprjeđenju obrazovanja, ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini i jačanju njihovog položaja, stoji u priopćenju Zavoda za odgoj i obrazovanje.

Post Osnovnim školama u ŽZH uručena računalna oprema vrijedna 150.000 KM je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas