OŠ Kardinala Stepinca oprema školsku knjižnicu uz financijsku podršku Federalnog ministarstva

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti podržalo je projekt Osnovne škole Kardinala Stepinca Neum: „Opremanje školske knjižnice lektirnim naslovima” s novčanim iznosom od 3 215,00 KM.

Ova značajna podrška školskim knjižnicama ima za cilj jačanje jezično-komunikacijskih kompetencija naših učenika.

“Školska knjižnica, premda radi u veoma malom i skučenom prostoru, raspolaže fondom od preko 5 000 knjiga. Zbog lošega stanja ili malobrojnosti pojedinih naslova obvezne lektire, već duže vrijeme postoji potreba za obnovom knjižnog fonda”, objasnili su iz OŠ Kardinala Stepinca.

Od odobrenoga iznosa u tijeku je nabavka sljedećih naslova lektira: Priče iz davnine, I. B. Mažuranić, Ježeva kućica, B. Ćopića, Družba Pere Kvržice, M. Lovraka, Stanari u slonu, D. Horvatića, Eko,Eko, H .Hitreca, Kako je tata osvojio mamu, M. Gavrana, Junaci Pavlove ulice, F. Molnara, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, I. B. Mažuranić, Miševi i mačke naglavačke, L. Paljetka, Šestinski kišobran, N. Iveljić te za najmlađe čitače, slikovnice Pepeljuga i Djevojčica sa šibicama.

U realizaciji ovoga projekta Osnovna škola Kardinala Stepinca uspješno je surađivala s Razvojnom agencijom Nera.

“Ovakvi projekti od velikog su značaja jer pridonose uspješnijoj realizaciji nastavnog plana i programa, potiču učenike na čitanje i korištenje literature kao nepresušnog izvora znanja. U školi su prepoznati i cijenjeni pa i sami djelatnici stalno rade na osmišljavanju projekata s takvim ili sličnim ciljevima.

Tijekom ove školske godine planiran je i realiziran projekt „Soba bez knjiga je poput tijela bez duše“ u kojemu su djeca dobila konkretne odgovore na pitanje: Zašto čitati?

Projekt je realizirala knjižničarka u suradnji s razrednim učiteljicama, a cilj mu je približiti knjigu i osvijestiti potrebu čitanja novim generacijama učenika koje odrastaju u vrijeme moderne tehnologije”, poručili su iz OŠ Kardinala Stepinca Neum.

  U novu godinu ušli smo s toplim vremenom, ali i respiratornim infekcijama i gripom

Objava OŠ Kardinala Stepinca oprema školsku knjižnicu uz financijsku podršku Federalnog ministarstva pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi