Općina Prozor-Rama potpisala partnerski ugovor sa Caritasom Švicarske

Općina Prozor-Rama je među sedam općina koje su danas u Mostaru potpisale partnerske ugovore sa Caritasom Švicarske. Ugovori se odnose na partnerstvo u okviru projekta “Promocija inkluzivnog razvoja ruralnih područja kroz sistemsku tranziciju u Bosni i Hercegovini – RAST” i definira principe i suradnju na inkluzivnom razvoju ruralnih područja kroz sistemske promjene.

Ovaj trogodišnji projekt RAST, čija je ukupna vrijednost 2 milijuna švicarskih franaka, Caritas Švicarske realizira s Udruženjem za poduzetništvo “LiNK” iz Mostara.

Potpisivanju ugovora su ispred Općine Prozor-Rama prisustvovali Mato Ćališ i Danijel Burečić, direktor Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama.

Projekti obuhvaćaju integraciju osoba sa poteškoćama u razvoju na tržište rada, uspostava osnovne poslovne infrastrukture, implementacija ekološki prihvatljivog oblika turizma, valorizacija arheoloških lokaliteta i uspostavljanje kontrole pružanja turističkih usluga.

općina prozor-rama potpisala partnerski ugovor sa caritasom švicarske

Osim općine Prozor-Rama, za realizaciju prve faze projekta su izabrane još i hercegovačke općine Konjic, Jablanica, Mostar, Stolac, Ljubinje i Trebinje. Medijma su se tijekom potpisivanja ugovora obratili Daniel Bronkal, državni direktor Caritasa Švicarske, Alisa Gekić, direktorica udruženja “LiNK”, kao i Načelnici partnerskih općina.

Foto: Emanuel Soča

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas