Okrugli stol “Govor mržnje u medijima u BiH”

Okrugli stol pod nazivom “Govor mržnje u medijima u BiH” bit će održan danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) s početkom u 11 sati, u organizaciji Studija novinarstva i Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Na ovaj način potaknut će se rasprava o prepoznavanju govora mržnje, uloge medija u navedenom procesu, te odgovornosti pojedinaca koji putem korisničkih objava govorom mržnje kontaminiraju medijske sadržaje, navodi se u priopćenju.

Istaknuto je kako se jačanjem popularnosti online medija i širenjem njihovog sadržaja u svijetu stvara platforma za snažnu participaciju publike kroz korisničke objave gdje se zloupotrebljavaju prilike za slobodu govora i konstruktivnog dijaloga, te se generira veliki negativni prostor u kojem dominira govor mržnje i diskriminacija, saopćili su organizatori.

(Mostarski.ba)

 

mostarski.ba
#Okrugli #stol #Govor #mržnje #medijima #BiH

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas