Održana koordinacija načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić bio je u petak domaćin koordinacije načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada s predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem.

Na XVIII. održanoj koordinaciji, dužnosnici izabrani ispred HDZ-a BiH raspravljali su o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije, realiziranim i projektima u pripremi, izazovima koje imaju javna poduzeća na lokalnim razinama, te planovima i proračunima za 2024. godinu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Gradonačelnik Vidić u izjavi medijima kazao je kako je ovo jedna u nizu koordinacija, na kojoj se po potrebi pojavljuju ministri i ravnatelji javnih poduzeća gdje se razgovara o izazovima koje imaju lokalne zajednice.

– Način rada i naše koordinacije su vremenom davale sve više pozitivnih stvari za nas koji smo na čelu jedinica lokalnih samouprava, te je ovo progoda da zahvalim svim ministrima i ravnateljima javnih poduzeća i predsjedniku Čoviću, koji je i pokrenuo ovu pozitivnu priču – rekao je Vidić.

Dodaje da su njihove koordinacije, kako vrijeme odmiče, sve bolje i bolje, odnosno da su rezultati jako vidljivi na terenu.

– Ovdje ne pričam samo o Čapljini, nego svim jedinicama lokalne samouprave, a u konačnici, krajnji cilj nam je zadovoljstvo naših sugrađana – kazao je gradonačelnik Vidić.

Čović je rekao kako se najviše razgovaralo o komunikaciji i projektima viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, međusobno upoznavanje s problemima i njihovo zajedničko rješavanja, te uključenost u sve projekte.

– Danas smo se dogovorili da sve naše lokalne zajednice svoje proračune usvoje u ovoj godini, u dvanaestom mjesecu, jednako tako i županije, odnosno i razina Federacije i nadam se razina Bosne i Hercegovine. To će nam pomoći da ova sredstva koja se planiraju iz Europske unije, gdje smo u ponedjeljak mi kao predstavnici hrvatskog naroda, i ne samo mi, nego i bošnjačkog i srpskog naroda s različitih razina vlasti u Bruxellesu. Ponovno će nas potaknuti da pripremimo projekte, da osiguramo preduvijete za početak pregovora i novac koji je planiran za ovo područje Europe, da bude dostupan i nama u Bosni i Hercegovini – kazao je Čović.

Kako je dodao, on želi da načelnici i gradonačelnici budu spremni za takve stvari, a kako bi na svaki projekt mogli pravodobno odgovoriti.

Koordinaciji su nazočili i dopredsjednici HDZ-a BiH, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH Darijana Filipović, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, dopremijer i ministar financija u Vladi Federacije BiH Toni Kraljević te zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Nevenko Barbarić.

Naredna koordinacija dogovorena je za 9. veljače iduće godine, a održat će se u Žepču, navodi se u priopćenju.

Post Održana koordinacija načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas