Od 3. svibnja Croatia Airlines tri puta tjedno leti za Mostar

Avioprijevoznik Croatia Airlines u svibnju ove godine planira obnoviti letove između Zagreba i Mostara nakon što se kao jedini avioprijevoznik prijavio na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije.

Očekuje se da će letovi započeti 3. svibnja i prometovati tri puta tjedno, s polaskom iz Zagreba srijedom, četvrtkom i nedjeljom, izvještava Ey-Yu Aviation.

Letovi će četvrtkom i nedjeljom polaziti u 23.00 sati, s povratnom linijom iz Mostara sljedećeg jutra za dolazak u Zagreb u 07.00 sati, omogućujući putnicima spajanje na letove Croatia Airlinesa za Europu.

Operacije će se nastaviti zrakoplovom Dash 8. Croatia Airlines. Posljednji let između dvaju gradova Croatia Airlines je imao do početka pandemije koronavirusa u ožujku 2020., a prodaja karata očekuje se uskoro.

Indikator.ba podsjeća na izjavu gradonačelnika Mostara Marija Kordića datu prošlog tjedna povodom objave javnog poziva.

– Naš je cilj da do 3. svibnja imamo sve to kompletno završeno jer u to vrijeme počinje gospodarski sajam u Mostaru pa bi bila lijepa poruka da bi i gospodarstvenici koji dolaze u Mostar možda razmišljali o ulaganju. U proračun smo stavili iznos od milijun maraka, jer je to čista matematika. Zna se koliko koštaju takve linije i tu nema nikakvih fantazija, istaknuo je mostarski gradonačelnik.

Post Od 3. svibnja Croatia Airlines tri puta tjedno leti za Mostar je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas