Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Mostaru

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. marta, a Udruženje za Down sindrom iz Mostara i ove godine organizira i učestvuje u nekoliko aktivnosti u povodu tog dana.

Danas 11 sati planirana je premijera plesnog videospota “Ples kroz život” na konferenciji za novinare koja će se održati u prostorijama Udruženja.

Od 12 do 16 sati bit će održan Dan otvorenih vrata Udruženja za Down sindrom Mostar, dok će u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Mostaru u 14 sati biti održano predavanje o Down sindromu.

U utorak, 22. marta, u prodajnom centru Mepas Mall bit će organizirana cjelodnevna prodajna izložba radova kreativne radionice Udruženja za Down sindrom Mostar

U srijedu 23. 3. 2022. godine u 18:00 sati bit će održana Sportska radionica za djecu i mlade s Down sindromom u organizaciji studenata Edukacijske rehabilitacije i Kineziologije, Sveučilišne dvorane Rodoč.

“Cilj obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom je skrenuti pažnju društvene zajednice na probleme s kojima se susreću osobe s Down sindromom u svakodnevnom životu, kako bi nas podržali u našoj borbi za inkluzivno društvo. Ove godine naša pažnja je usmjerena na jedan od pozitivnih primjera podrške osobama s Down sindromom, a to je vršnjačka podrška. Naša želja i težnja je da u bližoj budućnosti svi sistemi podrške budu kao vršnjačka podrška”, saopćeno je iz Udruženja za Down sindrom iz Mostara.

21. mart se širom svijeta obilježava kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. To je dan kada se slavi ljepota različitosti. Udruženje za Down sindrom Mostar već 11 godina obilježava ovaj dan u Bosni i Hercegovini. Organizacija „Svjetski dan osoba s Down sindromom – WDSD“ svake godine pokrene jedinstvenu poruku, za cijeli svijet. Ove godine mi pitamo Vas ŠTO INKLUZIJA ZNAČI? Pokušajte dati odgovor „Inkluzija znači…“, poručili su iz Udruženja za Down sindrom Mostar.

(Mostarski.ba)

 

mostarski.ba
#Obilježavanje #Svjetskog #dana #osoba #sindromom #Mostaru

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas