Nova godina se obilježava dva dana – neradno sve do 3. siječnja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je da je, u skladu sa zakonskim odredbama, Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i 2. siječnja.

Ukoliko jedan od dana u koje se obilježava Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

S obzirom na to da je 1. siječanj 2023. godine u nedjelju, iz Federalnog ministarstva obavještavaju da su nedjelja 1. siječanj, ponedjeljak 2. siječanj i utorak 3. siječanj 2023. godine neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Naime, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obrazložilo je da je Nova godina praznik koji se obilježava dva dana (1. i 2. siječanja) u skladu sa Zakonom o praznicima (“Službeni list SFRJ”, broj: 6/73), koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (“Službeni list RBiH”, broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (“Službeni list RBiH”, broj: 13/94), primjenjuje kao federalni zakon. Tim Zakonom je propisano da, ukoliko jedan od dana u koje se obilježava Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana, također su pojasnili iz Federalnog ministarstva.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Objava Nova godina se obilježava dva dana – neradno sve do 3. siječnja pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

  FOTO | Čapljinska HVIDRA darovala mališane povodom blagdana

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi