Neum domaćin zajedničkoj sjednici saveza općina i gradova FBiH i RS

Zajednička sjednica Predsjedništva Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Saveza općina i gradova Republike Srpske, pod visokim pokroviteljstvom Vijeća Europe, odnosno Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, održat će se 31. svibnja 2023. godine u Neumu, u hotelu „Sunce“.

Na sjednici će se govoriti o suradnji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe sa savezima općina i gradova u Bosni i Hercegovini te će se prezentirati najbolje prakse i iskustva proistekle iz provedbe Europske povelje o lokalnoj samoupravi. Također će biti naglašen značaj zajedničkih projekata i suradnje dva saveza, najavili su organizatori.

Događaj će biti iznimno značajan uzimajući u obzir prava koja lokalne samouprave ostvaruju u skladu s ustavnim i zakonskim propisima, ali i mogućnosti koje se nude kada je riječ o suradnji, kako unutar Bosne i Hercegovine tako i s institucijama Vijeća Europe.

Lokalne samouprave imaju, a imat će zasigurno još i više, mogućnosti utjecaja kada je riječ o privlačenju sredstava iz fondova Europske unije, a to je svakako značajna tema kada se govori o lokalnom razvoju.

Na konferenciji za novinare koja je planirana za 31. svibanj 2023. godine u 12 sati predstavnicima medija obratit će se predsjednik Doma lokalnih vlasti Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Bernd Vöhringer, direktor Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Rafael Benitez te čelni ljudi saveza općina FBiH.

Objava Neum domaćin zajedničkoj sjednici saveza općina i gradova FBiH i RS pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.

Popularno danas