Nepravomoćna presuda Draženku Jasaku iz Gruda zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika i njegove obitelji

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Draženka Jaska iz Gruda, zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu policijskog službenika T.J. i njegove obitelji.

Presudom Općinskog suda u Ljubuškom Draženko Jasak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 10 (deset) mjeseci.

Draženko Jasak se teretio da je dana 15.01.2020. godine oko 16,00 sati u mjestu Sovići, Podkrstina, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola od 0,98g/kg došao do obiteljske kuće policijskog službenika T.J., popeo se na kat kuće gdje T.J. živi, gdje se u tom trenutku nalazila samo T.J. osmogodišnja kći te glasno dozivao T.J. što je dijete prestrašilo te je kroz prozor plačući i vičući dozivala svog djeda V.J., što su sve čuli T.J. brat I.J. i roditelji V.J. i F.J. pa odmah došli ispred kuće i vidjeli Draženka kako silazi niz stubište njihove kuće, kada mu je V.J. rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred njihovu kuću kad nema nikoga na katu osim djece, na što je Draženko rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz dvorišta licem okrenut prema I.J., V.J. i F.J. obratio im se riječima „naići ćeš ti doli kroz ulicu, dočekat ću te ja pa će biti ono…“pri tome pokazujući kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje je držao nož, te na taj način istima aludirao da ima nož za pojasom hlača, a zatim je okrenut glavom prema V.J. kažiprstom desne ruke prešao preko grla, na koji način mu je uputio prijetnju da će mu prerezati vrat, te otišao niz ulicu vičući „vidjet ćete vi kad prođete niz ulicu“, koje ozbiljne prijetnje riječima i jasnim gestama od strane nasilne osobe za koju je poznato da uvijek sa sobom nosi nož su kod članova obitelji T.J. izazvale ozbiljan strah za njihove živote.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

Post Nepravomoćna presuda Draženku Jasaku iz Gruda zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika i njegove obitelji je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas