Nemojte čekati zadnji dan za kupovinu premije osiguranja

Zavod zdravstvenog osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije već sedamnaestu godinu zaredom omogućava svojim osiguranicima da, umjesto plaćanja participacije za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu, mogu uplatiti godišnju premije osiguranja čija je cijena 20 KM po osobi.

Posljednji dan redovite distribucije premije osiguranja za 2023. je 28. veljače 2023. godine (utorak), što znači da je preostalo nešto više od mjesec dana za sve one osiguranike koji žele a još nisu stigli pribaviti godišnju premiju osiguranja.

Veći broj osiguranika pribavio ovogodišnju premiju

Veliki broj osiguranika već je pribavio ovogodišnju premiju osiguranja jer premija osiguranja za 2023. godinu vrijedi od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine (jednu kalendarsku godinu), a kupovinom iste osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite.

Osiguranici koji ne pribave premiju osiguranja do 28. veljače 2023. plaćaju participaciju za pružene usluge zdravstvene zaštite u ugovornim zdravstvenim ustanovama.

Kupovine premije osiguranja oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darovali deset i više puta pod uvjetom da su u 2022. godini imali najmanje jedno darivanje. Dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta trajno su oslobođeni osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite.

  FOTO/VIDEO | Neum: Srušene barake – gradi se nova zgrada Općine

Kako izvršiti uplatu?

Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na  depozitni račun ZZO HNŽ broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Uplaćene premije potrebno je evidentirati u informacijski sustav Zavoda, a osiguranici to mogu učiniti u jednom od devet područnih ureda Zavoda odnosno na punktovima za distribuciju premije osiguranja u poštama u Mostaru, Čitluku i Neumu.

Također, zahtjev za evidentiranje premije osiguranja osiguranici mogu poslati putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba) na kojoj se nalazi jednostavna forma za podnošenje elektronskog zahtjeva u kojoj je potrebno navesti ime, prezime i JMB osoba za koje je izvršena uplata i priložiti uplatnicu kao dokaz o izvršenoj uplati.

Uplaćene premije za koje je zahtjev za evidentiranje poslat putem web stranice Zavoda biti će evidentirane u informacijski sustav Zavoda najkasnije u roku od jednog radnog dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na osobni mail.

Objava Nemojte čekati zadnji dan za kupovinu premije osiguranja pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi