Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola “Tomislavgrad u Domovinskome ratu” 9. svibnja

U zgradi Općine Tomislavgrad jučer je održan sastanak predstavnika Općine Tomislavgrad, braniteljskih udruga, Matice hrvatske Tomislavgrad, ravnatelja svih osnovnih i srednjih škola s područja naše općine, zajedno s profesorima povijesti iz svih škola. Zajednička tema sastanka bila je priprema i organizacija trećega po redu natjecanja pod nazivom „Tomislavgrad u Domovinskome ratu“. Kviz je još 2018. osmislio i pokrenuo tomislavgradski ogranak Matice hrvatske, i uz navedenu održan je i 2019. S dolaskom pandemije Covid-19 ovo natjecanje je iz opravdanih razloga privremeno otkazano. Ove godine u organizaciju natjecanja uključio se veći broj sudionika.

Natjecanje će, kao što je bilo i ranije, biti održano 9. svibnja u kino-dvorani Kulturno-informativnoga centra, u znak sjećanja na važan događaj koji se dogodio 1991. godine, kada su Šujičani i svi ostali Duvnjaci zaustavili oklopnu kolonu JNA iznad Šujice, ali i sve događaje koji su uslijedili nakon toga u Domovinskome ratu.  Prije samoga natjecanja bit će položen vijenac i upaljene svijeće kod središnjeg spomen-obilježja. Škole će provesti izbor najboljih pet učenika koji će ih predstavljati na ovome natjecanju a pobjednici (predstavnici svih ekipa) će biti nagrađeni putovanjem koje će tematski biti organizirano i vezano uz Domovinski rat.

Pokrovitelj događaja je Općina Tomislavgrad.

Objava Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola “Tomislavgrad u Domovinskome ratu” 9. svibnja pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas