NAJAVA: Završni događaj projekta MAK – Mladi aktivni u kulturi

Udruga HEREDITAS u proteklih je pet mjeseci implementirala projekt MAK – “Mladi aktivni u kulturi” u sklopu kojeg je ukupno 40 mladih posjetilo značajne lokacije ramskog kraja, kulu Studenac, Franjevački samostan Rama-Šćit, džamiju u Lizopercima te nekropolu na Vrdolu i arheološko nalazište Gradac. 

Završni događaj projekta će se održati u petak, 8. prosinca 2023. godine, u Domu kulture u Prozoru

Osim posjeta spomenutim lokacijama mladi su sudjelovali na dvije dvodnevne radionice na temu fotografije, videa i društvenih mreža te aktivizma i volonterizma mladih koje su održali mag. novinarstva i fotograf Mladen Topić i Merima Osmanović, predsjednica udruženja mladih TRIK iz Kalesije.

Mladi su također sudjelovali na četiri radionice o očuvanju kulturne baštine, a prigodna su predavanja održali prof. Zoran Stojanović, Amir ef. Drežnjak, arheolog Ivan Prce te fra Mijo Džolan.

Mladi su za trajanja projekta imali radni zadatak fotografirati na svim lokacijama, a publici će predstaviti rezultate kroz izložbu fotografija “Baština”. Najbolje fotografije će biti nagrađene. Osim fotografskog, mladi su imali priliku sudjelovati u literarnom i likovnom natječaju.

najava: završni događaj projekta mak – mladi aktivni u kulturi

“Projekt ‘MAK – Mladi aktivni u kulturi’ ima cilj uključiti mlade s područja Općine Prozor-Rama u društvene procese, odnosno jačati volonterizam i aktivizam mladih s naglaskom na kulturu i kulturnu baštinu. Alati kojima to nastojimo postići su dvodnevna fotografska radionica, dvije volonterske akcije, radionica o volonterizmu i aktivizmu mladih i radionice o očuvanju kulturne baštine. Također, u projektu je predviđeno mladima osigurati uvjete i za dramsko, likovno i literarno izražavanje”, kazao je za Ramski Vjesnik predsjednik Udruge HEREDITAS, povjesničar Antun Kovčalija

Projekt se provodi u sklopu Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans kojeg financira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP Bosnia and Herzegovina uz podršku Općine Prozor-Rama.

Otpočeo projekt “MAK – Mladi aktivni u kulturi” udruge HEREDITAS

Održana volonterska akcija čišćenja i predavanje o očuvanju kulturne baštine kod kule Studenac

MAK: Mladi očistili nekropolu stećaka na Vrdolu i posjetili arheološko nalazište Gradac

Mladi u sklopu projekta MAK posjetili džamiju u Lizopercima, nacionalni spomenik kulture

Mladi posjetili Franjevački samostan Rama-Šćit u sklopu projekta “MAK”

 

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas