Najava: Napredak u Travniku organizira predstavljanje romana “Travnička hronika” Ive Andrića

HKD Napredak podružnica Travnik organizira predstavljanje romana “Travnička hronika” autora Ive Andrića koje će biti upriličeno u ponedjeljak, 24. travnja 2023. godine, u prostorijama Hrvatskog kazališta Travnik u Jankovićima s početkom u 19.30 sati.

Ivan Lovrenović:

Travnička podružnica Hrvatskoga kulturnog društva Napredak, koju, kao i Hrvatsko kazalište Travnik, vodi Anto Bilić, objavila je roman Travnička hronika Ive Andrića. Knjiga je oblikovana s posebnom pažnjom, pa bi se moglo reći da se približava standardu bibliofilskoga izdanja. Knjigu je uredio Enes Škrgo, prijelom i dizajn naslovnice potpisuje Josip Lovrenović, crtež na naslovnoj stranici djelo je Dejana Pranjkovića. Tisak i uvez obavljen je uobičajeno vrhunski u Grafotisku iz Gruda.

Bibliografska bilješka, koju je napisao Enes Škrgo, donosi uz ostalo vrlo dragocjen iskaz Ive Andrića o nastanku Travničke hronike. Taj iskaz zabilježen je u Travniku 1962. i do sad je bio dostupan samo rijetkima.”

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas