back to top

Na Filozofskom fakultetu održana konferencija Katoličke akademske službe za razmjenu stranaca

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je konferencija Katoličke akademske službe za razmjenu stranaca (KAAD) na temu Auf der ldentitätssuche/findung Interdisziplinäre Zugänge und Perspektiven- „U potrazi za identitetom“.

Doc dr. sc. Siranush Popoyan održala je izlaganje na temu semantike i frazeologije te je kazala kako se nada većem umrežavanju, upoznavanju novih ljudi te budućoj suradnji KAAD-a sa studentima i nastavničkim osobljem. „KAAD nudi priliku svim studentima te nastavničkom osoblju da idu na istraživanje na Njemačkom govornom području, do sada bilo čak 12 pozitivnih suradnji sa studentima koji su imali upravo tu priliku“, kazala je Popoyan.

Konferenciju je otvorila prof. dr. sc. Nikolina Pandža, koordinatorica KAAD-a za Bosnu i Hercegovinu te bivša stipendistica KAAD-a. Govoreći o identitetu i odabirima te s ciljem poticanja ostalih prof. Pandža dotaknula se i svojih osobnih iskustava kao bivše stipendistice KAAD-a. „Taj put, protkan neizvjesnošću  te odlaskom u nepoznato bio je istraživački pothvat u svakom smislu riječi, ono je za mene je bilo izvrsna prilika da se umrežim te da steknem nova poznanstva i iskustva“ kazala je Pandža.

Na Filozofskom fakultetu održana konferencija Katoličke akademske službe za razmjenu stranaca

Među izlagačima konferencije bili su profesori iz Albanije, Armenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Ukrajine te Markus Leimbach, voditielj KAAD- službe za Istočnu Europu.

„Zahvaljujući nesebičnoj potpori KAAD-teama i gospodinu Markusu Leimbachu, njihovoj susretljivosti, laganoj suradnji, brzim odgovorima te prihvaćanju ideje i prijedloga ovaj susret je omogućen i realiziran“, kazala je Pandža.

www.obican.info

Popularno danas