MUP ŽZH pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provela je društveno odgovornu kampanju pod nazivom “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”.

Akcija je provedena s ciljem podizanja svijesti građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i promoviranja odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem.

Kampanja je provedena uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta “Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama MUP-a ŽZH.

Na trgovima i na drugim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu, policijski službenici dijelili su promotivne materijale s ključnim porukama kampanje: “Neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je kažnjiva” i “Pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume”.

Iz županijskog MUP-a također pozivaju građane da se posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kako bi blagdani protekli u dostojanstvenom ozračju.

Projekt PILLAR realizira se u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Republika Francuska, Kraljevina Švedska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije, navodi se u priopćenju objavljenom na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

  FOTO/VIDEO: U Grudama započela humanitarna manifestacija “Božić Svima”

mup žzh pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

mup žzh pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

mup žzh pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja

Post MUP ŽZH pozivao građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi