MUP HNŽ-a počeo kampanju protiv nelegalnog oružja

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), u suradnji s Ministarstvom prosvjete HNŽ-a, u srijedu je započelo s kampanjom “Oružje ne štiti, oružje ubija”.

Kampanja je započela edukativnim prezentacijama u srednjim školama HNŽ-a, a ovaj projekt se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNPD BIH) i u suradnji s koordinacijskim odborom za kontrolu malog i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini (SALW KO BIH), a provode ga županijska ministarstva unutarnjih poslova, stoji u priopćenju MUP HNŽ-a.

Navode kako je cilj aktivnosti direktna komunikacija s ciljnim skupinama mlađih muškaraca i žena, tijekom koje bi policijski službenici i službenice specijalizirani za rad u zajednici iskoristili jedan sat s učenicima trećih i četvrtih razreda predloženih srednjih škola od strane policijskih agencija, te podigli svijest o opasnosti koje predstavlja korištenje oružja, posebno onog u nelegalnom vlasništvu.

Većina ubojstava povezanih s uporabom vatrenog oružja – 95,7 posto, uključivala je nezakonito vatreno oružje. Čak 53 posto ispitanika kaže kako bi se osjećalo manje sigurno s oružjem u domu, naveli su iz MUP-a.

Istaknuli su kako bh. zakoni prepoznaju amnestiju od sudskog procesuiranja svakog tko dragovoljno preda oružje u nelegalnom vlasništvu.

Oružje se može dragovoljno predati pozivom na 122 nadležnoj policijskoj agenciji u BiH.

MUP HNŽ-a počeo kampanju protiv nelegalnog oružja Dnevni.ba.

dnevni.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru