MUP HNŽ-a: Kamera iz službenog vozila snima nepropisno parkirana vozila

Iz MUP-a kažu kako su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pojasnili su izjavu ravnatelja “Mo parkinga” Ivana Barbarića kako će MUP preuzeti pauk-službu u Mostaru.

„Povodom nespretno izrečenih ili u medijima krivo prenesenih izjava ravnatelja JP ‘MO Parking’ da će ‘policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-a dva pauk-vozila’ dužni smo, po tko zna koji put, informirati javnost da MUP HNŽ obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Doda je se kako MUP nije niti će obavljati poslove iz nadležnosti i za račun JP „MO Parking“ ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća preuzimajući dio njihovih poslova.

Kako se dalje navodi, MUP HNŽ-a je iskazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema „mirujućeg prometa“ u Mostaru, te je zatražio na korištenje jedno pauk vozilo od nekoliko, dugi niz godina nekorištenih, pauk vozila u vlasništvu Grada Mostara, ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH.

Iz MUP-a dodaju kako su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to zakonom zabranjeno.

“U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava, a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedozvoljenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest o učinjenom prekršaju sa propisanom visinom kazne”, priopćili su iz MUP-a HNŽ-a.

Post MUP HNŽ-a: Kamera iz službenog vozila snima nepropisno parkirana vozila je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas