MUP HB županije: Nove policijske značke i iskaznice

Svi policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova naše županije ovih dana zadužili su nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom radu, objavio je MUP HB županije.

Sindikat djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji uputio je inicijativu Vladi naše županije početkom prošle godine uputio inicijativu s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutarnjih poslova uz odobrenje Vlade imenovao radnu grupu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a. Imenovana radna grupa je sačinila prijedlog Uredbe uz suradnju sa Sindikatom djelatnika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada Hercegbosanske županije usvojila Uredbu i odobrila novčana sredstva u iznosu od 50.000,00 KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabave. Nakon provedene procedure početkom ove godine 340 policijskih službenika kao i ministar unutarnjih poslova dobili su službenu policijsku značku i iskaznicu nakon 25 godina čekanja, a koje su im potrebne za identifikaciju prilikom obavljanja službenih policijskih zadataka.

Uvažavajući činjenicu da na području naše županije žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali a koji su i sukladno Zakonu o zastupljenosti u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan.

Ministarstvo unutarnjih poslova zahvaljuje se svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat završi.

Objava MUP HB županije: Nove policijske značke i iskaznice pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas