Mostarsko ljeto: Zvuci flaute i klavira u dvorištu Centra za kulturu

Mostar — U dvorištu Centra za kulturu Mostar sinoć je upriličen koncert flaute i klavira u izvedbi muzičara Lelye Bayramoğulları i Ivana Perkovića.

„Veoma sam sretna što sam večeras ovdje, vrlo mi je drago i počašćena sam. Puno hvala konzulatu Republike Turske, Institutu Yunus Emre Mostar i Centru za kulturu Mostar. U Mostaru sam bila prošle zime po prvi put, jako mi se svidjelo, ovdje je kao u raju, a ovo je prvi put imam koncert u Mostaru“, ističe flautistica Lelya Bayramoğulları, te navodi kako je došlo do saradnje sa pijanistom Ivanom Perkovićem.

„Bilo je interesantno. 2020. godine u moj simfonijski orkestar je došao poziv za učešće na festivalu ‘Sarajevska zima’ i ja sam se prijavila. Nisam nikad bila u Sarajevu i pomislim zašto ne. Nakon toga u razgovoru sa direktorom festivala ‘Sarajevska zima’ preporučio mi je Ivana Perkovića, upoznali smo se i do sada imamo perfektnu konekciju i komunikaciju. Smatram da je jako dobar pijanista, jako dobar muzičar i sjajna osoba. Ovo je naš treći koncert. Prvi koncert smo imali tada 2020. godine u Sarajevu na festivalu ‘Sarajevska zima’, 2021. godine nastupala sam online na istom festivalu, a ove godine ponovo sam svirala sa njim drugi program. Jednog dana smo došli posjetiti Mostar, čula sam da postoji manifestacija ‘Mostarsko ljeto’, a organizatori su nas, također, htjeli pozvati da nastupamo i evo večeras smo tu. Imamo u planu i nadam se nastavku saradnje sa Ivanom“, zaključila je Bayramoğulları.

  Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Pijanista Ivan Perković otkriva o saradnji i planovima sa flautisticom.

„To 2020. godine je, zaista, bilo slučajno. To je, ustvari, moje prvo iskustvo sa internacionalnim muzičarem, pogotovo puhačkog instrumenta. Trebali smo imati koncerte u Antaliji i Istanbulu, međutim desila se pandemija, tako da su se ti neki projekti stavili na pauzu, ali svakako da ćemo reaktivirati te planove u nekom narednom periodu“, naglasio je Perković.

(StarMo)

starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi