Mostar: Svijeće za Vukovar | Starmo
Mostar — Svetom misom i paljenjem svijeća građani Mostara i na 31. godišnjicu stradanja iskazali su u petak poštovanje žrtvama koji su dali živote za odbranu grada Vukovara. Svijeće su tradicionalno zapaljene u Vukovarskoj ulici, uz molitvu nakon defilea.

“Svake godine hrvatski narod širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine – tamo gdje živi, obnavlja sjećanja na taj strašan dan. To je dan kada se sjećamo pokolja u Škabrnji i pada Vukovara. Teška tragedija hrvatskog naroda i trenutak u kojem se činilo da se istorija ponavlja. Pogubljenja hrvatskih ljudi nakon Blajburga. To je značilo tjeskobu i strah za vlastitu egzistenciju”, izjavio je Marko Tokić, prenosi portal federalna.ba.

“Teško je izreći da neko mora ići u smrt. Da nema dijaloga, da se ratom mora rješavati situacija. I na našim prostorima u Bosni i Hercegovini je nažalost bilo isto. Treba rješavati mirnim putem, dijalogom. Bolji način naći. Rat nikom nije donio sreću”, smatra Zdravka Škegro.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)
starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi