back to top

Mostar: Samostalna izložba Olivere Eraković iz Nikšića

MOSTAR, (FENA) – Samostalna izložba Olivere Eraković, akademske slikarice iz Nikšića, bit će otvorena u  petak, 1. prosinca s početkom u 18,30 sati u Centru za kulturu u Mostaru.

Kad je riječ o njezinom stvaralaštvu, umjetnica ističe da su to slike jasnog kompozicijskog određenja i ekspresivne boje, a ujedno boja je polje njenog djelovanja zajedno s crtežom.      

”Inspiraciju nemam, jednostavno slikam, igram se bojom i tako svoje ideje kroz dug put realiziram”, kazala je Eraković.

”Za pojedine radove ipak je njezina inspiracija bio njezin sin Mihailo, koji joj je donosio svoje crteže, slikao svojom rukom te time potaknuo slikaricu da na tom tragu ide dalje; ispituje, analizira, eksperimentira. Tako je nastala jedna posebna simbioza pogleda na svijet. Kroz  crteže djeteta umjetnica je stvarala jednu novu sliku, posebnu simbiozu dva različita pogleda na svijet”, navodi se u priopćenju Centra za kulturu Mostar.

Olivera Eraković je rođena u Nikšiću. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju – Odsjek slikarstvo, u klasi profesora Marka Musovića. Magistrirala je na Akademiji za gledališče, radio, film in televisijo u Ljubljani – smjer Kostimografija u klasi profesora Janje Korun.dnevni.ba

Popularno danas