MOSTAR: Otkriveno što se krije u ‘Aluminijevoj galeriji’

  Galerija „The Hub of Fine Arts” u Mostaru otvara svoja vrata u subotu 28. svibnja 2022. godine.

  Događaj je to od velikoga značaja za Mostar i jedan od znamenitijih trenutaka u povijesti grada, priopćili su organizatori.

  Građani Mostara i BiH imat će priliku vidjeti i doživjeti najveća umjetnička djela ikad izložena u ovoj regiji, a Mostar će time dobiti i dodatnu turističku vrijednost – umjetnički muzej svjetske razine.

  Otvaranje „The Hub of Fine Arts” predstavlja istinski doprinos razvoju kulturnoga života grada i cijele regije. Umjetnička djela u „The Hub of Fine Arts” procijenjena su na tržišnu vrijednost od 300 milijuna KM.

  Važno je naglasiti da je ova zbirka jedna od najznačajnijih na Balkanu kada je riječ o modernoj umjetnosti, a okuplja neka od najznačajnijih imena povijesti umjetnosti.

  Izložena umjetnička djela izniman su i pomno odabran dio zna čajnog i bogatog mozaika umjetničke zbirke koja pripada MTA fondaciji, priopćila je Abraham grupa.

  Vizija i uvjerenje da je umjetnost najviši aspekt postojanja iz kojeg čovjek razvija svoju svijest bili su polazišna točka i sila koja je pokretala stvaranje zbirke. Integracija stilskih razlika, prožimanje vremena i susret udaljenih mjesta čine ovu umjetnost živopisnom, energičnom, dojmljivom i poučnom.

  PROČITAJ:   Grad Mostar pogoduje za investicije iz oblasti prerađivačke industrije

  Kolekcija okuplja dinamične talijanske futuriste, osjetljive francuske postimpresioniste i revolucionarne foviste, zanesene španjolske kubiste, složene njemačke ekspresioniste i autentične američke apstraktne umjetnike koji prikazuju bogatstvo i kreativne izazove prve polovice 20. stoljeća.

  Zamišljena je kao avantura kroz kreativnost i različitosti, koja za cilj ima inspirirati brojne priče i nikoga ne ostaviti ravnodušnim na doživljaj umjetnosti.

  MOSTAR: Otkriveno što se krije u ‘Aluminijevoj galeriji’ Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adin
  Adin
  Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?