back to top

MOSTAR Nastavnički fakultet otvorio sportsku dvoranu

Uz nazočnost velikog broja gostiju, dekana i profesora, Nastavnički fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić“ organizirao je svečanost povodom otvaranja rekonstruirane sportske dvorane za potrebe nastavnog procesa.

Dvorana je opremljena po najvišim standardima, a izgradnju i opremanje osim Nastavničkog fakulteta pomogli su i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Vlada HNŽ-a i Grad Mostar.

Bolji uvjeti rada

Dvorana je prema riječima dekana Ekrema Čolakhodžića jedan u nizu koraka pri realizaciji vizije ove ustanove. Studenti će odsad imati mnogo bolje uvjete za rad, a novootvoreni objekt je zamišljen da bude i mjesto okupljanja i vanastavnih aktivnosti studenata.

– Sretni smo što smo projekt doveli do kraja, a još sretniji što na njemu nećemo stati, već nastaviti i dalje ulagati u infrastrukturu, te tako studentima i nastavnom osoblju omogućiti bolje uvjete za rad. Krećemo u nove projekte, najavio je dekan Ekrem Čolakhodžić.

Univerzitet je, kako je poručeno, zadržao ulogu nosioca društvenog razvoja Grada Mostara i Hercegovine, a kampus je bio i ostaje mjesto okupljanja mladih, mjesto sportskih takmičenja i usvajanja novih znanja i vještina.

– Realizacija ovog značajnog projekta ne bi bila moguća bez angažmana menadžmenta Univerziteta, svih uposlenih na Nastavničkom fakultetu, kao i svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini. Vizija Nastavničkog fakulteta je da postanemo traženi studij na kojemu se promoviraju visoke etičke vrijednosti, odgovornost prema čovjeku, društvenoj zajednici i prirodi. Poseban naglasak stavljamo na razumijevanje i poštivanje različitosti, njegujući toleranciju i kulturu dijaloga. Otvoreni smo za sve koji prihvataju nastavni program, kodeks ponašanja i etiku, naveo je Čolakhodžić.

MOSTAR Nastavnički fakultet otvorio sportsku dvoranu
mostar nastavnički fakultet otvorio sportsku dvoranu
MOSTAR Nastavnički fakultet otvorio sportsku dvoranu

Novi tereni u Sjevernom logoru

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta Riad Novaković istakao je Strategiju razvoja Univerziteta, koja predviđa unaprijeđenje infrastrukture, te razvoj kapaciteta i potencijala. Dio strategije je i dvorana za “Sport i zdravlje“, otvorena jučer.

– Rekonstrukcijom dvorane smo poboljšali uslove nastavnog procesa, te stvorili mjesto na kojem studenti mogu provoditi slobodno vrijeme i organizovati sportske manifestacije. Moram i ovom prilikom zahvaliti donatorima i prijateljima koji su podržali projekat, rekao je.

Naredni projekat je izgradnja sportskih terena i pratećih objekata u centralnom dijelu kampusa Univerziteta. Grad Mostar je obezbijedio početna sredstva u iznosu od 600 tisuća KM.

– Raduje uspješna suradnja s vlastima na svim razinama, koje prepoznaju važnost ulaganju u sportsku infrastrukturu, a od koje će benefite imati i sportisti i sportski kolektivi u gradu, dodao je.

Program otvaranja je zaključen posjetom dvorani i keteringom. Nastavnički fakultet je prije ovog realizirao i projekat izgradnje i opremanja Instituta za prirodne nauke, Instituta za kineziologiju, kabineta zoologije i botanike, te Informatičkog fakulteta. Ovaj događaj organiziran je u sklopu obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić“.

N. K.dnevni.ba

Popularno danas