back to top

Mostar i Nikšić potpisali Memorandum o prijateljstvu i suradnji

U Gradskoj vijećnici potpisan je Memorandum o prijateljstvu i suradnji Grada Mostara i Općine Nikšić.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Skupštine Općine Nikšić Nemanja Vuković, a on ima za cilj jačati prijateljstvo i unaprijediti međusobnu suradnju na svim područjima od interesa za stanovnike Grada Mostara i Općine Nikšić.

Tom prigodom Kordić je kazao kako je današnje potpisivanje Memoranduma prvi korak u intenziviranju dosadašnje suradnje između Mostara i Nikšića, koji će, kako se nada, rezultirati bratimljenjem dva grada.

Po njegovim riječima, Grad Mostar već odavno ima poprilično dobru suradnju u raznim segmentima sa svim crnogorskim općinama.

– U prošlosti smo jako puno surađivali s Kotorom, Barom, Herceg Novim i općinama u Crnoj Gori. Zadnje tri godine smo intenzivirali suradnju s gradovima u okruženju kroz različite trilateralne projekte iz IPA fondova i tu nam je pomoglo partnerstvo i suradnja s gradovima iz Republike Hrvatske, kao predstavnice EU, i Crne Gore koja je na putu ka EU – kazao je Kordić.

Današnje potpisivanje Memoranduma samo je jedan nastavak bolje i intenzivnije suradnje na različitim projektima privlačenja sredstava iz EU i tu će nam sigurno Nikšić kao partner jako puno značiti, poručio je Kordić

U izjavi medijima Vuković je kazao kako je današnje potpisivanje Memoranduma temelj za stvaranje budućih veza i poveznica gdje ”možemo zajedno osim građenja prijateljstva i mostova, surađivati na projektima, na kulturnoj i gospodarskoj razmjeni odnosno možemo surađivati na više polja jer Mostar i Nikšić imaju dosta sličnosti”.

Vuković također smatra kako će ovaj Memorandum biti dobra polazna osnova za uspostavljanje dobre i kvalitetne suradnje između Mostara i Nikšića,a najavio je da će u najskorijem roku inicirati sporazum o bratimljenju.

Naveo je kako su u proteklom razdoblju uložili dosta truda i vremena na stvaranje suradnje s gradovima u regiji. Pa je tako istaknuo kako imaju jako dobru suradnju s Trebinjem, Istočnim Sarajevom, Bilećom i Zenicom, kao i gradovima i općinama u regiji.

– Siguran sam da će i suradnja s Gradom Mostarom biti na korist svih žitelja i građana Mostara i Nikšića i da ćemo kroz projekte utjecati na poboljšanje kvalitete života naših građana – poručio je Vuković.

 

www.mostar.ba

Popularno danas