VijestiMladi čistili kampus Univerziteta "Džemal Bijedić"

  Mladi čistili kampus Univerziteta “Džemal Bijedić”

  Sunčanu subotu iskoristili su mladi, pa je na kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održano prvo Clean Up Hunt takmičenje u Bosni i Hercegovini, a organizacijski tim činili su : Edis Šuta, Haris Beglerović, Amar Obradović i Zaim Mehić.

  Učestvovalo 11 timova, među kojima su nezavisni timovi, timovi koji su predstavljali organizacije, ali i srednje škole. Tako su između ostalih, učešće uzeli i timovi Crvenog križa i Vijeća mladih Grada Mostara, kao i timovi Srednje ekonomske, Srednje građevinske i Srednje medicinske srednje škole, te Druge gimnazije Mostar.

  Takmičari su prikupljanjem otpada, te izvršavanjem specijanih zadataka sakupljali bodove koji su kasnije služili kako bi najbolji timovi odnijeli i odabrane nagrade.

  Treće mjesto osvojila je ekipa Crvenog križa, drugo je pripalo ekipi Druge gimnazije Mostar, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Coby“.

  Mladi su imali priliku slušati predavanje koje je držao Muhamed Garib iz tima „EkoDizajn“, a za vrijeme akcije prikupili su 173 vreće otpada.

  Mladi su se zahvalili Fondaciji budućnosti u BiH, Crvenom križu Grada Mostara, Vijeću mladih Grada Mostar, Fakultetu humanističkih nauka, Uniji studenata, Elvisu Šabiću i Gradu Mostar za pomoć pri realizaciji akcije.

  Posebna zahvala ide školama, volonterima i takmičarima, te svima koji su u subotu poručili : „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI“, poručili su organizatori.

   

  (Mostarski.ba)

  mostarski.ba
  #Mladi #čistili #kampus #Univerziteta #Džemal #Bijedić

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img