Ministar Zvonimir Širić obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Zvonimir Širić je u pratnji ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH Drage Martinovića i višeg stručnog suradnika iz Uprave civilne zaštite Srećka Vukojevića obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gorica Darko Paradžik je upoznao ministra o problemu odlaganja auto guma u Gorici i aktivnostima DVD-a Gorica u vezi sprječavanju ekološke katastrofe koja prijeti dugi niz godina ne samo mještanima Gorice već puno šire.

Ministar Širić je istaknuo aktivnosti koje provodi ministarstvo u vezi ovog problema na cijelom području Županije Zapadnohercegovačke, pa tako i Općine Grude.

Uskoro će pri našem ministarstvu biti otvoren poseban račun za prikupljanje naknade za posebne kategorije otpada: gume, akumulatore, ulja i maziva, te bi se iz tih sredstava između ostalih sanirala divlja odlagališta auto guma. Nadam se da bi ovaj problem trebao biti riješen do kraja sljedeće godine, rekao je između ostalog ministar Širić.

Širić je posjetio sjedište Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama, gdje ga je ravnatelj Martinović upoznao s radom Uprave, kao i aktivnostima u vezi apliciranja na projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU, objavila je u utorak ujutro Uprava civilne zaštite ŽZH.

Post Ministar Zvonimir Širić obišao divlje odlagalište auto guma u Gorici je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas