Mate Grgat je Dalmatinac zauvik!

Mjestom rođenja mogao je biti alkar, izborom studija mogao je biti agronom, ali izborom srca on je tenor, klapski i solo pjevač. To bi bio najkraći opis osebujnog glazbenika Mate Grgata koji je na ovogodišnjem Splitskom festivalu debitirao solo izvedbom skladbe “Dalmatinac zauvik”, koja je osvojila nagradu za najbolji aranžman.

Splitski festival okuplja najbolje glazbenike i vokale koji njeguju mediteranski izričaj, a Matina pjesma, prema riječima znalaca, jedna je od onih koja će se pjevušiti cijeloga ljeta. “Dalmatinac zauvik i nećeš me prominit, Dalmatinac oduvik i nemoj mene za to krivit”, refren je skladbe za koju je stihove napisala Alka Vuica,  glazbu Marija Mirković, a nagrađeni aranžman Hrvoje Domazet. Stalni je to autorsko-producentski tim koji se ovoga puta, a shodno Splitskom festivalu i vrućim ljetnim danima, odlučio na melodiju koja će vas osvojiti romantičnom harmonikom i mandolinom, dok Matin vokal u cijeloj priči dolazi kao šlag na torti. Ispreplitanje izvrsnog vokala s mandolinom i harmonikom zvuči kao dobitna kombinacija i sigurno će biti rado izvođena i slušana skladba. Nastavljena je suradnja i s redateljicom Sandrom Mihaljević koja potpisuje videospot.

“Jako sam zadovoljan pjesmom. Baš je moja i to osjetim svakim taktom. Nadam se da je i publika Splitskog festivala prepoznala toplinu i emociju koju donosim”, kaže Mate i dodaje, “Alka, Marija, Hrvoje i Sandra sada su već nekako moj uigrani tim i to me jako veseli. Radimo puno, ali nas naš posao veseli i to se osjeti i vidi”. Kao mali volio je operu i imitirao Tri tenora, a operne tehnike pjevanja prvi puta je formalno otkrio dolaskom na studij agronomije u Zagrebu, kada upisuje i glazbenu školu “Vatroslav Lisinski”. Pjevao je honorarno u kazalištu Komedija, radio na nekoliko projekata u Hrvatskom narodnom kazalištu te s mnogim klapama: Sveti Luka, Falkuša, Fjabula, Batuda, Iskon, Delmati, More Split, Grdelin, Kampanel.

  Upravna inspekcija HNK-a naložila Gradu obnovu postupka u roku pet dana
mate grgat je dalmatinac zauvik!

Mate Grgat se novim singlom ponovno ističe kao snažan, ali i emotivan vokal, vrijedan pozornosti, ne samo mediteranske, nego i puno šire publike. Njegov tenor već je osvojio publiku na dva festivala ovoga ljeta – na CMC festivalu u Vodicama i na Splitskom festivalu. Nastupi su pokazali da publika sve više grli njegov glazbeni izričaj, a on joj tu ljubav višestruko vraća svakom novom pjesmom. Ipak je on – Dalmatinac zauvik!

Mate Grgat je Dalmatinac zauvik! Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 3 / 5. Brojanje glasova: 2

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi