back to top

Martinović: Odlična suradnja između službi zaštite i spašavanja i javnih vatrogasnih postrojbi

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je održan radni sastanak voditelja službi zaštite i spašavanja, zapovjednika javnih vatrogasnih postrojbi i rukovoditelja općinskih/gradskih službi/odsjeka civilne zaštite s rukovodstvom Uprave civilne zaštite.

Na samom početku sastanka ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je pozdravio nazočne i izrazio zadovoljstvo suradnjom sa svim strukturama zaštite i spašavanja gradova/općina. „Moram istaknuti odličnu suradnju između službi zaštite i spašavanja i javnih vatrogasnih postrojbi, a primjer je nedavni požar na zgradi Gimnazije. Ono što me posebno veseli je najava značajnijeg izdvajanja sredstava za vatrogasne postrojbe u ovoj godini“, rekao je između ostalog ravnatelj Martinović.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak prezentirao je rad Operativnog centra civilne zaštite kroz izvješće o intervencijama vatrogasaca i gorskih službi spašavanja, istaknuvši da je 2023. godina bila godina s najmanje intervencija u proteklih sedam godina. Nazočne je pozdravio i Srećko Vukojević viši stručni suradnik u Upravi civilne zaštite istaknuvši da su ove godine izdvajanja za službe zaštite i spašavanja uvećana za po 1.000 KM.

martinović: odlična suradnja između službi zaštite i spašavanja i javnih vatrogasnih postrojbi

Sastanku su osim zaposlenika Uprave civilne zaštite nazočili voditelji sedam službi zaštite i spašavanja: Službi za spašavanje iz ruševina i drugih nepristupačnih mjesta (GSS Grude, GSS Ljubuški, HGSS stanica Posušje i GSS Široki Brijeg), službe za zaštitu od požara (DVD Gorica, DVD Mokro, DVD Kočerin, DVD Rakitno, DVD Tihaljina, DVD Jare i DVD Trebižat), službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć (Crveni križ ŽZH), službe radioamatera (Zajednica radioamatera Herceg-Bosne), zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi (Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg) i rukovoditelji službi/odsjeka civilne zaštite (Grude, Ljubuški, Posušje i Široki Brijeg).

Post Martinović: Odlična suradnja između službi zaštite i spašavanja i javnih vatrogasnih postrojbi je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas