“Los Rosales” dobio “sobu za terapiju s igrom”

Mostar — U JU Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” u Mostaru u ponedjeljak je otvorena soba za terapiju s igrom, u sklopu implementacije Interreg IPA projekta “Inclusive play” prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020.

Terapija igrom je jedan od psihoterapeutskih pristupa koji se koristi u radu s djecom u kojem je igra način komunikacije između terapeuta i djeteta. Magistrica psihologije i terapeutkinja igrom Tea Knežević iz Centra Proventus iz Zagreba ističe kako je sasvim logično da će djeca prije stječi nove vještine i sposobnosti ako im je okolina i kontakt ugodan.

– Prirodno je da je djeci, od najranije dobi, bez obzira na to imaju li teškoće u razvoju ili ne, kontakt kroz igru, istraživanje svijeta oko sebe, dodir i miris, najlakši način da steknu nove vještine i znanja – kazala je Knežević.

Zapravo, dodaje dalje, djeca ušavši u sobu punu igračaka i stimulativnih materijala na najlakši način stječu vještine koje su životno potrebne.

– Tako se mičemo od klasičnog oblika u kojima terapeuti objašnjavaju ili uvjeravaju kako se treba ponašati ili učiti, pa sad djeca na jako zabavan način, uz educiranu osobu, dolaze do spoznaje o načinu ponašanja ili stjecanju novih vještina – objasnila je trapeutkinja igrom.

Edukaciju “Terapija igrom” u Centru Proventus u Zagrebu prošla su tri zaposlenika Centra “Los Rosales”.

Saša Mehmedović, jedan od educiranih terapeuta i nastavnik tjelesnoga odgoja u Los Rosalesu ističe kako je ova edukacija bila jako korisna u smislu saznanja novih modela i načina rada s djecom kroz igru.

  HKD Napredak Glavna podružnica Mostar: Uručenjem certifikata završen peti ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

– Djeci je u toj sobi za igru sve dozvoljeno, a terapeuti su konstantna podrška djetetu koje se oslobađa emocionalnih trenutaka, a igračke i igru dijete koristi kao jezik – opisuje Mehmedović.

(StarMo)

starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi