back to top

Ljubuški: Maturantima po 300 KM potpore i podmirenje troškova maturalne zabave

Gradsko vijeće Ljubuški u petak je održalo XXXIV. sjednicu na kojoj je na dnevnom redu bilo ukupno 18 točaka.

Informacije i izvješća

Većina točaka odnosila se na informacije te izvješća o radu u 2023. godini uz programe rada za tekuću godinu. Vijećnici su primili na znanje informaciju Policijske uprave Ljubuški o stanju sigurnosti na području Grada Ljubuškog za 2023. godinu te informaciju o radu za 2023. godinu i program rada za 2024. godinu Doma zdravlja Ljubuški.

Izvješća o radu za prethodnu godinu i planove poslovanja za tekuću godinu podnijeli su JP Parkovi d.o.o. i JP Radio Ljubuški d.o.o, dok su izvješća o radu za prethodnu godinu i programe rada za tekuću godinu podnijeli redom Gradsko pravobraniteljstvo Ljubuški, gradonačelnik Vedran Markotić, Turistička zajednica Grada Ljubuškog i Dječji vrtić Ljubuški.

Potpore maturantima

I ove godine, kao i prethodne, maturanti će dobiti će po 300 KM potpore. Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2023./2024. godinu jednoglasno je usvojen od strane vijećnika.

Odluka o potpori maturantima donijeta je zbog visokih troškova pri organizaciji mature, a za ovu namjenu su ranije osigurana proračunska sredstva. Pravo na potporu imaju maturanti koji ispunjavaju jedan od sljedećih uvjeta: a) učenici su završnih razreda srednjih škola na području Grada Ljubuškog, odnosno imaju maturu u školskoj 2023./2024. godini, b) imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, a pohađaju završne razrede srednjih škola izvan Grada Ljubuškog.

– Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, otprilike 80.000 KM. Potpore će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama. Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke zajednički pokriju troškove maturalne večere – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić o potpori maturantima pri završetku njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

I ostale točke dnevnog reda o kojima se glasovalo vijećnici su podržali, među kojima izdvajamo: Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu te Prijedlog Zaključka o davanju ovlasti za zaključivanje Ugovora o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i udjela nad društvom Radio televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Post Ljubuški: Maturantima po 300 KM potpore i podmirenje troškova maturalne zabave je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas