Kvesić tvrdi da će pedijatrija SKB-a Mostar biti među najsuvremenijima u Europi (VIDEO)

 Radovi na novoj zgradi Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar privode se kraju, a ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić najavio je kako će, kada bude završena, to biti jedna od najsuvremenije opremljenih klinika u ovom dijelu Europe.

– Mislim da se uopće ne bi trebalo govoriti koliko će pedijatrija imati značenja. Dat ću vam samo usporedbu, zgrada u kojoj sada radimo je završena 1964. godine i ima oko 2.000 kvadrata, a ova ima 10.000 i pet puta je veća. Ovdje će djeca imati najviši mogući standard, vidio sam puno dječjih bolnica jer je to područje meni blisko, ali ovakve bolnice u ovom trenutku mislim da nema u Europi – izjavio je Kvesić prilikom današnjeg obilaska radova u pratnji predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Kvesić je podsjetio kako su radovi već trebali biti završeni, ali su pandemija i poskupljenje građevinskih radova i materijala pomjerili rokove.

– Tržište nam je napravilo to je da je cijena sa 17 milijuna otišla na 25 milijuna maraka, Federalna vlada nam je dala sedam milijuna koji su bila razlika, a Vlada HNŽ-a je na putu realizacije kredita od sedam milijuna za opremu. Do četvrtog mjeseca ćemo završiti radove, i kroz tender za opremu koji će biti nakon toga, realno je reći da ćemo u devetom ili desetom mjesecu biti ovdje i raditi – dodao je ravnatelj SKB-a Mostar.

Predsjednika HNS-a BiH Dragana Čovića poručio je kako je demografska politika „osnova politike koju vode hrvatske stranke” te da „sve počinje s djecom“.

– Kako je doktor Kvesić rekao, iz jednog prostora koji je pravljen prije nekih 80 godina i ima 2.000 kvadratnih metara, idemo u prostor koji ima vise od 10 tisuća kvadratnih metara i majke koje dolaze ovdje s djecom imat će sve što im je potrebno. Na nama je da ovo ispratimo do kraja i do kraja ove godine, uz sve procedure, opremimo ovu zgradu. Nastojati ćemo kao politički predvodnici da ovaj centar završimo s još par logističkih projekata i da sve bude na najvišoj razini – kazao je Čović.

MOSTAR, 17. ožujka (FENA) – Nova Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar trebala bi početi s radom ove godine i biti će jedna od najsuvremenijih bolnica u Europi, rekao je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić prilikom obilaska gradilišta, a obilasku su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.(Foto FENA/ES)

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto ponovila je kako je suvišno trošiti riječi opisujući koliko ova zdravstvena ustanova znači žiteljima Mostara i okolnih gradova.

– Teško je naći prave riječi, ali svi mi znamo koliki je značaj svake zdravstvene ustanove u raznoraznim zdravstvenim izazovima s kojima se suočavamo. Ono što mogu kazati sa svoje pozicije je da čestitam Upravi SKB Mostar na čelu s ravnateljem Kvesićem, kako na ovom projektu, tako i na svim ostalim projektima – kazala je Krišto.

Ona je podsjetila kako se radi o iznimno zahtjevnom projektu, i u tehničkom, i u financijskom smisli.

– U financijskom smislu ovo je zaista zahtjevan projekt, vrijedan više od 25 milijuna maraka, najmanje sedam milijuna dodatnih treba za opremu, što znači da preko 32 milijuna maraka treba da se ovo stavi u funkciju. Želim reći da ćemo svi sa svoje strane učini što možemo kako bi se sve skupa dovelo do kraja i stavilo u funkciju i bilo svima od koristi, ne samo Mostaru i Hercegovini nego i šire – zaključila je predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

FB.Event.subscribe( 'comment.create', penciCommentCallback ); FB.Event.subscribe( 'comment.remove', penciCommentCallback ); }; (function ( d, s, id ) { var js, fjs = d.getElementsByTagName( s )[0]; if ( d.getElementById( id ) ) { return; } js = d.createElement( s ); js.id = id; js.src="https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=348280475330978&autoLogAppEvents=1"; fjs.parentNode.insertBefore( js, fjs );

window.fbAsyncInit = function () { FB.init( { appId: '348280475330978', autoLogAppEvents: true, xfbml: true, version: 'v3.0' } ); };

}( document, 'script', 'facebook-jssdk' ));

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas