Kulturni dom A. B. Šimić Grude održao Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima

Povodom mjeseca hrvatskog jezika, u organizaciji Kulturnog doma Antun Branko Šimić Grude, održan je Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima.

Sudjelovali su profesori hrvatskog jezika i književnici s područja Županije Zapadnohercegovačke.
Uvodničari: književnica i prof. Radica Leko, književnica Sanijela Matković, prof. Marija Tomić, književnica Miljenka Koštro i dr. sc. Dominika Andrijanić, prisutnima su iznijele izlaganja o hrvatskom jeziku sa stručnog jezičnog i književnog pogleda. Time se razvila rasprava, odnosno razgovor svih prisutnih o navedenoj tematici.

Tom prigodom iznijela su se i razmijenila mišljenja o prisutnosti hrvatskog jezika u književnim, jezičnim i društvenim oblicima. Smatra se da se na bosanskohercegovačkom području treba što više osvrtati na položaj i prisutnost hrvatskog jezika, s obzirom na jezičnu situaciju hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Održavanjem Okruglog stola o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima želi se istaknuti važnost očuvanja hrvatskog jezika u filološkim i društvenim oblicima na području Bosne i Hercegovine i šire.

kulturni dom a. b. šimić grude održao okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima

Post Kulturni dom A. B. Šimić Grude održao Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas