Kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili Dan planeta Zemlje

Da o potrebi zaštite, odnosno očuvanja životne sredine treba ukazivati od najmlađih nogu pokazao je današnji susret s prvašićima Osnovne škole Ivana Mažuranića U Posušju. S velikom pozornošću i uvijek spremna dva prsta u zraku kad se tražio odgovor, pratili su kratko izlaganje o tome kako i sami mogu doprinijeti čišćem okolišu i zdravijem planetu.

Animator je bio Jozo Kolobarić, savjetnik načelnika općine Posušje i dugogodišnji ekološki aktivist te zasigurno jedna od najpozvanijih osoba kada se govori ovom području. Mališane je na osebujan način, koji im je mamio osmjehe na licu, učio osnovama ponašanja vezanim za očuvanje okoliša, a koje su ujedno i osnove bontona.

Također su imali prilike saznati kako svaka stvar koja bi trebala završiti u smeću nije ujedno i otpad te što je to reciklaža. Prethodno, uz pomoć učiteljica, organizirana je i likovna radionica na temu očuvanja okoliša, a učenici najboljih radova nagrađeni su poklonima i pohvalnicama.

No, treba reći kako su svi mališani, samim time što su danas sudjelovali na ovakvom događaju, bili pobjednici, pa su im podijeljeni slatkiši i okrjepa u vidu čokoladnog mlijeka kojeg je osigurala tvrtka Meggle i time još jednom pokazala društvenu odgovornost. Kako je poznata praksa da se nove navike najbolje usvajaju kombiniranjem predavanja i igre, cijeli današnji program bio je upravo u tom znaku. Ako je suditi po tome da iza mališana na igralištu osnovne nije ostao niti jedan papirić, reklo bi se da je cilj već danas postignut. A, kao podsjetnik na ovaj događaj, uz lijepu uspomenu svi sudionici su sa sobom su ponijeli i praktičnu eko brošuru.

Ovdje nije bio kraj današnjim ekološkim aktivnostima. U krugu zgrade nove osnovne škole postavljen je kontejner za prikupljanje rabljene odjeće, drugi takve vrste na području Posušja.

U kratkom razgovoru djelatnici tvrtke Vuprom pohvalili su svijest naših sugrađana koji su se u velikom broju uključili u prikupljanje i odlaganje odjeće na za to predviđeno mjesto, uz naglasak kako to rade iznimno pedantno, što je rijetkost za vidjeti u drugim sredinama.

Jozo Kolobarić je dodao kako je ovo prvi u nizu kontejnera koji će biti postavljeni na ovoj lokaciji za selektivno prikupljanje sirovina. Stoga upućujemo poziv i svim žiteljima koji žive u blizini, ali i ostalima, da koriste ove eko „punktove“ te tako i sami doprinesu čišćem okolišu.

Treba još reći kako su današnji događaj organizirali Općina Posušje i OŠ Ivana Mažuranića Posušje uz podršku načelnika Ante Begića, ravnatelja Stipe Bešlića, pomoćnice Službe za opću upravu Ivanke Arapović Galić, već navedenog savjetnika Joze Kolobarića i nastavnog osoblja škole, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili dan planeta zemlje

Post Kroz igru i edukaciju posuški prvašići obilježili Dan planeta Zemlje je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas