Isplaćen regres proračunskim korisnicima u ŽZH

Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a na prijedlog Ministarstva financija, na račune 2.394 proračunskih korisnika u utorak je uplaćeno po 547,50 konvertibilnih maraka naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora – regres.

Dopredsjednik Vlade ŽZH i županijski ministar financija Toni Kraljević kazao je za Fenu kako je regres za ovu godinu, kao i ranije, obračunat u iznosu od 50 posto prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca prije isplate.

Inače, Odluku o utvrđivanju visine i načinu isplate naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2022. godinu Vlada ŽZH je donijela na svojoj posljednjoj sjednici održanoj prošli tjedan u Širokom Brijegu.

Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna, gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ŽZH-a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. Odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ŽZH-u.

Tu je navedeno da zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora – regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

Prošle godine visina regresa iznosila je 489,50 konvertibilnih maraka, a godinu ranije 470 konvertibilnih maraka.

Post Isplaćen regres proračunskim korisnicima u ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

  HRS: Zašto nije podignuta kaznena prijava za nezapamćen korupcijski skandal u ŽZH?

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi