Imenovani vršitelji dužnosti direktora u Elektroprivredi HZ HB

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, dala prethodnu suglasnost Skupštini privrednog društva JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za imenovanje Ružice Mikulić za vršitelja dužnosti člana Nadzornog odbora ovog društva uime državnog kapitala do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Prethodno je data prethodna suglasnost ovoj skupštini za razrješenje Ive Vincetića, člana Nadzornog odbora, na osobni zahtjev.

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije data je prethodna suglasnost Nadzornom odboru Privrednog društva JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za imenovanje vršitelja dužnosti članova Uprave ovog privrednog društva do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do dvanaest mjeseci.

Riječ je o imenovanju Drage Bage za v.d. generalnog direktora, Roberta Leske za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, Anabele Brekalo za v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove, Dražena Zelenike za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije, Ilije Bakalara za v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije i Ivice Prskala za v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom.

Prethodno je data prethodna suglasnost ovom nadzornom odboru za razrješenje članova Uprave zbog podnesene ostavke.

Bago je ranije bio izvršni direktor za razvoj, a spominje se i njegova kumska veza s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Robert Lesko bio je izvršni direktor za pravne poslove, a Ilija Bakalar izvršni direktor za distribuciju el. energije.

Podsjećamo, uprava Elektroprivrede HZHB, svih sedam direktora podnijela je ostavku. Ovime su potvrđene ostavke generalnom direktoru Marinku Gilji, izvršnom direktoru za pravne poslove Robertu Leski, izvršnom direktoru za ekonomske poslove Anti Tutiši, izvršnom direktoru za proizvodnju električne energije Zoranu Tabaku, izvršnom direktoru za distribuciju električne energije Iliji Bakalaru, izvršnom direktoru za opskrbu električnom energijom Ivici Prskalu i izvršnom direktoru za razvoj Dragi Bagi.

Bivši direktor Gilja objavio je kako ”zahvaljujući prije svega dobroj hidrologiji, ali i optimizaciji troškova i dobrom planiranju, u ovom trenutku sa zadovoljstvom možemo istaknuti činjenicu da je proizvodnja električne energije u našim pogonima u prvom kvartalu 2023. premašila planiranu za gotovo 25%, te kako je u ovom razdoblju ostvarena dobit od preko 50 milijuna KM”.

Post Imenovani vršitelji dužnosti direktora u Elektroprivredi HZ HB je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas