Imate problema s kondenzacijom u svom domu? Rješenje je..

Tijekom hladnijih dana nije rijetka pojava da se na prozorima pojavi kondenzacija, što je u sezoni grijanja uobičajena stvar.

Razlog zbog kojeg dolazi do nakupljanja kapljica vode je zato što se vlaga u zraku sudari s hladnim prozorskim staklima i pretvori u tekući oblik.

Kako bi se ovo izbjeglo preporučuje se, koliko god je to moguće, da se stanovi i kuće prozračuju, otvaranjem prozora – piše Dom i dizajn.

Skupljanje vlage nije ni malo bezazlen problem jer se nakon nje može pojaviti i plijesan. Događa se da se uslijed svega plijesan pojavi i na zidovima pa i nameštaju.

Plijesan može biti uzrok otežanog disanja, začepljenog nosa, upale sinusa, grla i nosa, suhog kašlja, crvenila oka…

Kimberly je u Facebook grupi za savijete i trikove upravo postavila to pitanje: kako se riješiti kondenzacije? Jedna žena joj je ponudila genijalno rješenje, prenosi The Sun.

”Znam da ovo zvuči ludo, ali ubacite pijesak za mace u čarapu i zavežite povrh prozora. Jeftino je i dugo traje. Ovo koristimo u našem starom kamperu, odlično funkcionira. Možete stavite čarapu na prozorsku dasku i pokupit će svu vlagu”, objasnila je Hana, članica ove grupe.

Dom i dizajn

Objava Imate problema s kondenzacijom u svom domu? Rješenje je.. pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas