back to top

Hrvatski sabor će 2025. proglasiti “Godinom obilježavanja 1100. obljetnice Hrvatskoga kraljevstva”

Prijedlozi da se 2025. proglasi „Godinom obilježavanja 1100. obljetnice Hrvatskoga kraljevstva“, te da se Hrvatski sabor raspusti, pretposljednja su i posljednja točka koju će prije raspuštanja raspraviti 10. saborski saziv, konstituiran u srpnju 2020. godine, prenosi portal Prigorski.hr.

Raspravit će ih u srijedu, dok je četvrtak, 14. ožujka rezerviran samo za glasovanje, proistječe iz Plana saborskog rada za idući tjedan.

Za odluku o raspuštanju Sabora treba glasovati 76 zastupnika, što je realno očekivati, jer su takvu odluku ovoga puta predložili klubovi saborske većine, na čelu sa HDZ-ovim klubom.

Kako bi stigao odraditi sve potrebno prije raspuštanja, Sabor će zasjedati od ponedjeljka kada je na dnevnom redu šest zakonskih prijedloga među kojima i prijedlog da se povećaju plaće i druga materijalna prava sudaca.

U utorak zastupnike čekaju četiri točke, među njima i prijedlog da Sabor potvrdi Ugovor između Hrvatske i Italije o razgraničenju isključivih gospodarskih pojaseva, te prijedlog 18 oporbenih zastupnika da osnuje istražno povjerenstvo radi utvrđivanja (potencijalnog) korumpiranja medija javnim novcem.

Objava Hrvatski sabor će 2025. proglasiti “Godinom obilježavanja 1100. obljetnice Hrvatskoga kraljevstva” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas