HRS: Zbog nemara načelnika Grizelja propušteno 30.000 eura

Izaslanstvo Hrvatske republikanske stranke posjetilo je ovih dana Općinu Vođince, čiji je načelnik gospodin Martin Kordić porijeklom iz Gruda, točnije iz Tihaljine. Tema sastanka je bila prekogranična suradnja i realizacija projekata uz potporu europskih fondova.

Gospodin Kordić se već angažirao na sličan način te je Općini Grude ponudio suradnju s obzirom na to da je na sličan način realiziran projekt u Vitezu (BiH), ali i s Hrvatima u Republici Srbiji. EU projekt kojim bi Općina Grude uprihodovala 30.000,00 EUR bio je spreman za realizaciju, međutim Općina Grude koja je trebala biti samo supotpisnik projekta, nije se odazvala. Teško je pronaći razuman razlog koji bi mogao opravdati ponašanje općinskih službi zbog kojih Grude ostaju uskraćene za projekt koji bi poboljšao izgled i kvalitetu života u našoj općini.

Na sastanku smo izrazili spremnost na suradnju, budući da osim gradova i općina u projektima mogu sudjelovati razne institucije.

Nebrojeno puta smo govorili da je nužno koristiti potencijalne naših ljudi koji su otišli van granica BiH i koji su danas uspješni u gospodarskom ili društveno-političkom životu. Upravo takav primjer nam daje i načelnik Kordić. Inače, općina Vođinci, smještena je na području Vukovarsko – srijemske županije u Republici Hrvatskoj. Riječ je o manjoj Općini koja bilježi ozbiljne rezultate, posebice u realizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije.

U sklopu službene posjete, izaslanstvo Hrvatske republikanske stranke je zajedno s načelnikom Kordićem posjetilo i herojski grad Vukovar te su se poklonili žrtvama ratnog stradanja.

hrs: zbog nemara načelnika grizelja propušteno 30.000 eura hrs: zbog nemara načelnika grizelja propušteno 30.000 eura

 

Post HRS: Zbog nemara načelnika Grizelja propušteno 30.000 eura je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas